Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31226 

Re: Optellen van n de machtswortels (problemen ermee)

Kan je eens de werkwijze uitleggen in voorbeeld 2 want daar zit je vervelend met verschillende wortelexponenten en deze moet je gelijk aan elkaar maken maar ik probeer het volgende:

3Ö[(a + b)4] =

3Ö(a + b)3 * 3Ö (a + b)1 =

(a + b) 3/3 * (a + b)

Is dit juist mijn redenering?

Op wat moet je vooral letten bij het optellen van machtwortels?

Graag eens nakijken van mijn oplossing


Stefke
Overige TSO-BSO - zondag 12 december 2004

Antwoord

3Ö(a + b)3 * 3Ö(a + b)=
(a+b)*3Ö(a + b) toch?
Meer kan ik er echt niet van maken.

Je vraagt steeds naar het optellen van machtswortels maar zo'n optelling zie ik nergens staan???


hk
zondag 12 december 2004

 Re: Re: Optellen van n de machtswortels (problemen ermee) 

©2001-2025 WisFaq