Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Optellen van n de machtswortels (problemen ermee)

Ik heb hier 4 oefeningen met n de machtwortels op te tellen of af te trekken op wat moet ik vooral letten bij het optellen of aftrekken ervan en kan je eentje na doen dat ik de werkwijze zie
1) 3Ö(9a - 6b4) =
2) 3Ö((a + b)4) =
3) 3Öa(a + b)6 =
Kan mij iemand de werkwijze uitleggen en één voorbeeld oplossen voor me
Met vriendelijke groeten

Stefke
Overige TSO-BSO - zondag 12 december 2004

Antwoord

3Ö(a(a+b)6)=3Öa × 3Ö(a+b)6=(a+b)2 × 3Öa

hk
zondag 12 december 2004

 Re: Optellen van n de machtswortels (problemen ermee) 

©2001-2024 WisFaq