Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31185 

Re: Re: Heel korte vraag over absolute waarde van afgeleide

Ik zie niet echt iets fout tijdens het afleiden. Wat zou de afgeleide dan wel zijn? Die absolute waarde streepjes geven me echt een ongemakkelijk gevoel
f(x) = |x3| + |x-1| misschien opsplitsen in 2 functies?

yannic
3de graad ASO - zaterdag 11 december 2004

Antwoord

Dat laatste is een goed idee! Eigenlijk heb je hier te maken met 3 verschillende functies!

Voor x0:
f(x)=-x3-x+1
f'(x)=-3x2-1

Voor 0x1:
f(x)=x3-x+1
f'(x)=3x2-1

Voor x1:
f(x)=x3+x-1
f'(x)=3x2+1 (x¹1)

Voor elk gebied heb je een andere afgeleide! Of je die afgeleide in een functievoorschrift kan vangen (met absoluut strepen) denk ik toch niet!

(bedankt cl!)

WvR
zaterdag 11 december 2004

©2001-2024 WisFaq