\require{AMSmath} Heel korte vraag over absolute waarde van afgeleide is D( |f(x)| ) = | D(f(x) |aangezien je bij absolute waarde naar tekenverloop moet gaan zien en het tekenverloop van f(x) & D(f(x)) helemaal anders kan zijnalvast bedankt yannic 3de graad ASO - zaterdag 11 december 2004 Antwoord Vast niet!Neem f(x)=-x2Dan is g(x)=|f(x)|=x2, met g'(x)=2xEchter met f'(x)=-2x is y=|-2x| niet hetzelfde als g'(x)=2x WvR zaterdag 11 december 2004 Re: Heel korte vraag over absolute waarde van afgeleide ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
is D( |f(x)| ) = | D(f(x) |aangezien je bij absolute waarde naar tekenverloop moet gaan zien en het tekenverloop van f(x) & D(f(x)) helemaal anders kan zijnalvast bedankt yannic 3de graad ASO - zaterdag 11 december 2004
yannic 3de graad ASO - zaterdag 11 december 2004
Vast niet!Neem f(x)=-x2Dan is g(x)=|f(x)|=x2, met g'(x)=2xEchter met f'(x)=-2x is y=|-2x| niet hetzelfde als g'(x)=2x WvR zaterdag 11 december 2004
WvR zaterdag 11 december 2004
©2001-2024 WisFaq