Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële vergelijking

Hey ik raak niet uit m'n oef, de uitkomst is 1, zou je me de tussenstappen kunnen vermelden? Hopelijk kun je aan m'n opgave aanuit, want ik krijg de machten niet behoorlijk geschreven! Alvast bedankt!

25*(0.008)tot de macht x = (0.2) tot de macht 2x-1

-- 25*(0.2) tot de macht 3x = (0.2) tot de macht 2x-1
verder raak ik niet, ik weet niet wat ik met m'n getal 25 moet doen.

sandy
3de graad ASO - zondag 5 december 2004

Antwoord

0,008 = 0,23 en 0,2 = 1/5 = 5-1.
Kijk eens of je daar iets mee kunt.

MBL
zondag 5 december 2004

 Re: Exponentiële vergelijking 

©2001-2024 WisFaq