Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30832 

Re: Segment

Heel erg bedank voor de snelle reactie. Heb weer zitten rekenen maar ben er nòg niet:
Heb inderdaad in mijn berekening delen ipv vermenigvuldigen gedaan. Slordig!
Deze klopt: sin( 1/2a) = 135/r ofwel r.sin(1/2a) = 135.
Met de volgende heb ik problemen:
Bij een middelpuntshoek ter grootte a hoort dan een booglengte van (a/2p).2pr = ar en dat moet dus 300 zijn.
Bij een middelpuntshoek ter grootte a$} hoort (volgens Giek) een booglengte van (p/180)*r*a, oftewel er is een verschil van p/180 in beide stellingen.
Waar zit de fout?
Alvast bedankt.

Martij
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 4 december 2004

Antwoord

Het verschil zit 'm in het rekenen met graden of radialen. Omdat 2p radialen overeenkomt met 360°, kun je 180° vervangen door p radialen.

MBL
zondag 5 december 2004

©2001-2024 WisFaq