Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30668 

Re: Machtsverheffen

Waarom niet? Is het zoiets als het 11de gebod: gij zult niet delen door 0? Dus 12de gebod: gij zult nul niet tot iets verheffen?

Henk H
Iets anders - dinsdag 30 november 2004

Antwoord

Het slaat nergens op, zoals anderhalve luchtballon. Correcter: er kan geen eenduidige definitie aan gegeven worden. Stel dat je dat toch zou proberen, dan kom je al snel in situaties die wringen met je "gevoel", zoals

0^3 = 0^2 = 0^1 = 0, dus 0^0 ook 0?
3^0 = 2^0 = 1^0 = 1, dus 0^0 ook 1?

En wiskundigen houden nu eenmaal niet van niet-eenduidige definities, dat brengt verwarring.

cl
dinsdag 30 november 2004

©2001-2025 WisFaq