Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren

R=(15x+5)*(300000/(1,5x2+60)

Het volgende functie heb ik proberen op te lossen maar het antwoord wil niet echt kloppen :
((1.5x2-449940/(1.5x2+60)2))*15
dit is wat ik gekregen heb

Kunt u helpen alvast dank


david
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 november 2004

Antwoord

David,
Er staat: 300.000(15x+5)/(1,5x^2+60).
De afgeleide van f(x)/g(x) is (f'g-fg')/g^2.
f(x)=15x-5 met f'=15.
g(x)=1,5x^2+60,met g'=3x.
nu verder invullen en vermenigvuldigen met300.000.

kn
donderdag 25 november 2004

 Re: Differentieren  

©2001-2025 WisFaq