Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30263 

Re: Ophefbare discontinuiteit

ja dat bedoel ik inderdaad, maar dat had ik ook en dan schrijf ik dat als 1 / (x+1) en dan zou ik zeggen dat het geen ophefbare discontinuiteit is, maar het antwoord zegt van wel en dat begrijp ik niet

Amber
Student universiteit - zondag 21 november 2004

Antwoord

Juist wel want de oorspronkelijke functie bestaat niet voor x=1 en daar gaat het om. Je hebt een ophefbare discontinuiteit omdat voor x®1 de linkerlimiet en de rechterlimiet van f(x) beide 1/2 zijn. Wanneer je dus punt (1,1/2) toevoegt is die continuiteit opgeheven.. Tja de discontinuiteit voor x=-1 is niet ophefbaar maar daar gaat het niet om. De vraag is of er ergens een ophefbare discontinuiteit is en het antwoord daarop is dus ja, namelijk voor x=1.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 21 november 2004

©2001-2024 WisFaq