Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30243 

Re: De tripel(8,15,17)????

Wij hebben ergens gevonden dat m en n twee opeenvolgende getallen moesten zijn, maar dat is dus niet zo.. Hoe moet je dan weten wat je voor m en n in moet vullen?

N+E
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 21 november 2004

Antwoord

Als m en n twee opeenvolgende getallen zouden zijn, dan zou er m en m+1 gestaan hebben en was er maar 1 vrijheidsgraad, maar dat is dus niet zo.

Ik heb m en n gevonden op de manier die ik al zei: als a=m2-n2 en c=m2+n2 dan is c-a=2n2 waaruit je meteen n kan halen.

cl
zondag 21 november 2004

©2001-2024 WisFaq