Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30216 

Re: Kegelsnedes: partiële afgeleiden, snijpunten,

Sorry, u heb tgelijk hoor er ontbrak: K=0 Mijn excuses

En wat hebben de partiële afgeleiden er dan mee te maken? Of moet je het bekomen punnt/ oplossing dan nog eens in de afgeleiden stoppen? Ik heb al zo'n vermoeden van wel...

Sabine
3de graad ASO - zaterdag 20 november 2004

Antwoord

Conclusie
3t2=0, dus t=0.
Het snijpunt met de x-as is dus (0,0,0)
Dat kun je invullen in de partiele afgeleides.
Je vermoeden is dus juist.

hk
zaterdag 20 november 2004

©2001-2024 WisFaq