Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kegelsnedes: partiële afgeleiden, snijpunten,

gegeven: K: 3x2-2xy+y2-2xz+yz-z2
Zoek de waarden van deze partiële afgeleiden in de snijpunten van K met de x-as.

Hoe kan ik deze bepalen?
Ik deed eerst het volgende: ik berekende de partiële afgeleiden in x= 6x-2y-2z in y=-2x+2y+z in z= -2x+y-2z
ik dacht me er makkelijk vanaf te maken en eenvoudigweg het punt (1,0,0) in de afgeleiden in te vullen... Helaas blijkt dat fout te zijn... Hoe kan ik het wel goed aanpakken?
Alvast bedankt...

Sabine
3de graad ASO - zaterdag 20 november 2004

Antwoord

Je moet het snijpunt met de x-as bepalen.
Dit snijpunt is iets als (t,0,0). Vul dit in de vergelijking van K en bereken t:
3t2+0+0+..+0=?????????
Ho nu, ontbreekt er niet iets aan die vergelijking van K?

hk
zaterdag 20 november 2004

 Re: Kegelsnedes: partiële afgeleiden, snijpunten, 

©2001-2024 WisFaq