\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 30196 Re: Tekenen van een grafiek van een tweedegraadsfunctie Is het een rommeltje? Moet ik daaruit vaststellen dat het (allemaal) fout is? Want wij moeten een grafiek met die vijf stappen tekenen... Lieze Overige TSO-BSO - zaterdag 20 november 2004 Antwoord Vreemde toestand...Een dalparabool, klopt!xtop=-b/2a=-7/4=-13/4Top(-13/4,f(-13/4))Nulpunten?2x2+7x+3==0D=72-4·2·3=49-24=25x1,2=-7±5/4x1=-3 en x2=-1/2 Klopt!!Snijpunt y-as (0,3) klopt ook...Dus 't valt nogal mee.. gewoon een rekenfoutje bij de top! Sorry...Ik vind mijn methode beter, maar ja... daar heb jij natuurlijk niets aan... WvR zaterdag 20 november 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Is het een rommeltje? Moet ik daaruit vaststellen dat het (allemaal) fout is? Want wij moeten een grafiek met die vijf stappen tekenen... Lieze Overige TSO-BSO - zaterdag 20 november 2004
Lieze Overige TSO-BSO - zaterdag 20 november 2004
Vreemde toestand...Een dalparabool, klopt!xtop=-b/2a=-7/4=-13/4Top(-13/4,f(-13/4))Nulpunten?2x2+7x+3==0D=72-4·2·3=49-24=25x1,2=-7±5/4x1=-3 en x2=-1/2 Klopt!!Snijpunt y-as (0,3) klopt ook...Dus 't valt nogal mee.. gewoon een rekenfoutje bij de top! Sorry...Ik vind mijn methode beter, maar ja... daar heb jij natuurlijk niets aan... WvR zaterdag 20 november 2004
WvR zaterdag 20 november 2004
©2001-2025 WisFaq