Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30060 

Re: Goniometrische identiteiten

sry voor de vorige fout, hier het correcte:
dit is de identiteit(te bewijzen als we weten dan a+b+c=pi):
sin2a+cos2b+cos2c=1-2cosa.cosb.cosc
dus c=180°-(a+b)
en dan wordt dat -cos2(a+b)
en als ik het verder uitwerk kom ik niet uit, kunnen jullie mij helpen?

stefaa
3de graad ASO - woensdag 17 november 2004

Antwoord

Deze identiteit klopt nog niet!

Maak ervan : cos2a+cos2b+cos2c = 1-2cosa.cosb.cosc

cos(c) = -cos(a+b), dus cos2c = cos2(a+b)

Dus bekom je :
cos2a+cos2b+cos2(a+b) = 1+2cos(a).cos(b).cos(a+b)

Werk nu de somformules uit en kwadrateer deze aan de linkerkant.

Schrap wat mogelijk is.
Vervang het kwadraat van de sinussen door ...(hoofdformule), werk de haakjes uit en je bent er.

LL
woensdag 17 november 2004

©2001-2025 WisFaq