Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs van dit: F1 + F2 + F3 + + Fn = Fn+2 - 1

Eh,
ik moet dit bewijzen dat het waar is, ik krijg er kop noch staart aan, kunnen jullie mij helpen?

Evert
2de graad ASO - donderdag 11 november 2004

Antwoord

dag Evert,

Heb je wel eens gehoord van een 'Bewijs met volledige inductie'?
Dit is een typisch voorbeeld van een probleem dat je met volledige inductie kunt aanpakken.
Eerste stap is: aantonen dat het waar is voor n=1
Dan neem je aan dat het waar is voor n=k.
Vervolgens bewijs je daarmee, dat het dan ook waar is voor n=k+1
Zou dat lukken?
succes,

Anneke
donderdag 11 november 2004

 Re: Bewijs van dit: F1 F2 F3 Fn = Fn 2 - 1 

©2001-2024 WisFaq