Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29495 

Re: Wat doe ik hier fout?

Hoe zou jij het aanpakken is het misschien een makkelijker manier dan het geleerde op school?

Ik heb dan nog een vergelijking waar ik niet kan vinden heb al van alles zitten proberen maar krijg de oplossingsverzameling niet

(x + 3) / (3 - x) = 1 / 2

- 2(3 - x)(x + 3) / (2 * (3 - x)) = 2(3 - x) / 2(3 - x))
- ik weet niet als het juist is want tracht het uit te werken dus herleiden naar 0 maar lukt niet

Is er een makkelijker manier dan het Kleinst Gemeen Veelvoud gaan zoeken?

Leg mij dat eens uit?

Bart
Leerling mbo - donderdag 4 november 2004

Antwoord

Ik zat te denken aan kruislings vermenigvuldigen, maar bij de vorige opgave is vermenigvuldigen met het KGV verreweg het handigst:

q29499img1.gif

Bij de opgave hierboven zou ik geloof ik toch liever kruislings vermenigvuldigen. Je krijgt dan:

2·(x+3)=1·(3-x)
2x+5=3-x
3x=-2
x=-2/3

WvR
donderdag 4 november 2004

©2001-2024 WisFaq