\require{AMSmath} Wat doe ik hier fout? Beste studentenIk geraak niet aan de oplossing met deze vergelijking5 / (4x) + 2 = 5 / (2x) - 1/2Ik vind niet het kgv van de noemersKGV = (1, 4x, 2x, 2) = 2xKlopt mijn redenering ?dan heb ik het volgende gedaan:(10x / 8x2) + (4x / 2x) = (10x / 4x2) - (2x / 4x2)(10x / 8x2) + (4x / 2x) - (10x / 4x2) + (2x / 4x2) = 0Kan mij iemand op weg helpen want het wordt een soepWat doe ik fout?Bart Bart Leerling mbo - donderdag 4 november 2004 Antwoord Als je alles gelijknamig wilt maken en je dat graag doet met het KGV dan moet je wel 4x nemen volgens mij.... je krijgt ook iets anders dan je dacht:..en dan verder prutsen... Persoonlijk zou ik dit anders aanpakken, maar goed dat is een ander verhaal. WvR donderdag 4 november 2004 Re: Wat doe ik hier fout? ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste studentenIk geraak niet aan de oplossing met deze vergelijking5 / (4x) + 2 = 5 / (2x) - 1/2Ik vind niet het kgv van de noemersKGV = (1, 4x, 2x, 2) = 2xKlopt mijn redenering ?dan heb ik het volgende gedaan:(10x / 8x2) + (4x / 2x) = (10x / 4x2) - (2x / 4x2)(10x / 8x2) + (4x / 2x) - (10x / 4x2) + (2x / 4x2) = 0Kan mij iemand op weg helpen want het wordt een soepWat doe ik fout?Bart Bart Leerling mbo - donderdag 4 november 2004
Bart Leerling mbo - donderdag 4 november 2004
Als je alles gelijknamig wilt maken en je dat graag doet met het KGV dan moet je wel 4x nemen volgens mij.... je krijgt ook iets anders dan je dacht:..en dan verder prutsen... Persoonlijk zou ik dit anders aanpakken, maar goed dat is een ander verhaal. WvR donderdag 4 november 2004
WvR donderdag 4 november 2004
©2001-2024 WisFaq