Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veeltermfuncties

Kun je mij helpen met het volgende vraagstuk:
Stel dat de prijs van een product gelijk is aan p=4100-2q (q=aantal geproduceerde eenheden) en dat de gemiddelde kostprijs (voor de fabriek) per eenheid gelijk is aan c=0.2q+4+400/q. Bij welke productie is de winst maximaal? Het antwoord is 931 stuks, maar ik weet niet hoe ik eraan moet komen?

Rachel
Overige TSO-BSO - maandag 1 november 2004

Antwoord

W(q)=pq-cq=-2,2q2+4096q-400.
Top bij -4096/2(-2,2)=931.

kn
maandag 1 november 2004

 Re: Veeltermfuncties 

©2001-2025 WisFaq