Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 29109 

Re: Een ander som wat op de vorige lijkt te lijken

Nog even een vraag hierbij als het kan? Hoe kom je aan de 5 en de 2 dan? Dat alles is niet gegeven, moet je dat ruiken of zow? :|

Thnx alvast voor je antwoord!!! :)

Bob
Leerling mbo - woensdag 27 oktober 2004

Antwoord

Bob,als je niet kunt differentieren dan moet je een benadering gebruiken, b.v.:
voor x=4 is dy/dxbij benadering gelijk aan
(y(4,01)-y(4))/0,01 =0,37
met y(4,01)=Ö5*4,01+25=6,7119 enz.

kn
woensdag 27 oktober 2004

 Re: Re: Een ander som wat op de vorige lijkt te lijken 

©2001-2024 WisFaq