Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vervelende integraal

ik zit hier met een integraal, waarbij ik niet weet welke methode ik moet gebruiken en dus ook niet hoe ik hem op moet lossen. Als jullie zouden kunnen helpen, graag
De integraal is de volgende:

integraal van (1+ex)/(1-ex)

alvast bedankt,

Daan

Daan
Student universiteit - dinsdag 26 oktober 2004

Antwoord

Beste Daan'
de integrand is te schrijvenals
(neem ex=z: 1+z/1-z = (1-z+2z)/1-z =1+2z/1-z.
de primitieve van de laatste term is een ln.

kn
dinsdag 26 oktober 2004

 Re: Vervelende integraal 

©2001-2024 WisFaq