Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 28835 

Re: Vergelijking met machten oplossen

Bedankt voor de snelle oplossing van mijn vraag.

alleen ik heb de antwoorden nog even nagezocht en ik kom er nog steeds niet uit, het antwoord zou moeten zijn verdubbeld na 4 jaar, 8 maanden en 1 dag
verdrievoudigd na 7 jaar, 4 maanden en 25 dagen.
Ik kom zelf niet uit op die antwoorden,is mijn zelf opgesteld formule misschien fout? Er staat ook niet bij hoe ze eraan gekomen zijn.
Ik zit hier al twee dagen op vast,alvast bedankt voor het helpen.
Marjolein

Marjol
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 oktober 2004

Antwoord

Deze antwoorden kloppen inderdaad perfect.

Het antwoord voor een verdrievoudiging vind je door t uit 3 = 1,16t op te lossen. Je vindt t = 7,40205 jaren.

Dit is 7 jaar en het 0,40205-de deel van een jaar.
Dit is 0,40205 maal 12 maanden = 4,82460 maanden

Dit is weer 4 maanden en het 0,82460-ste deel van een maand.
Of 0,82460 maal 30 dagen = 24,738 dagen of afgerond 25 dagen.

7,40205 jaren is dus 7 jaar, 4 maanden en 25 dagen.

Voor de verdubbeling zal het jou nu ook wel lukken.

LL
donderdag 21 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq