Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Papierformaten

Goedendag,
Ik heb een probleem waar ik niet uit kom:
Gesteld is:
papier A1 is gelijkvormig aan A0, A1 is de helft van A0
lengte van A1 is gelijk aan 1 en de breedte aan x.
bereken x
het antwoordboek geeft 1/2Ö2 als antwoord, maar ik begrijp niet hoe ik er aan moet komen. Kunt u mij helpen?

jan-wi
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 18 oktober 2004

Antwoord

Het ontbrekende gegeven is dat de oppervlakte van A0 1 m2 is

A1: lengte 1, breedte x
(oppervlakte)A1 is de helft van (oppervlakte)A0 en gelijkkvormig,
dus A0: lengte 2x en breedte x.
Nu moet 2x keer x gelijk zijn aan 1, dus 2x2=1, dus x2=1/2.
Dus x=Ö1/2=1/2Ö2
Zie ook Papierformaten van A4 naar A3 en van A4 naar A5

hk
maandag 18 oktober 2004

 Re: Papierformaten 

©2001-2024 WisFaq