\require{AMSmath} Wortelfunctie iemand werkt minimaal 4 minuten aan een produkt. produkt kost 5 euro. hoe meer tijd je besteed aan het produkt, des te hoger de prijs. prijs=5sqrt(t-4) dit is de formule (t=4) als je 8 uur per dag werkt. bij welke werktijd per produkt zijn de inkomsten maximaal per dag. cliff Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 oktober 2004 Antwoord Je moet dus een verband zoeken tussen de daginkomsten (y) en de werktijd(x) per product. De daginkomsten zijn gelijk aan het aantal producten per dag vermenigvuldigd met de prijs van één product. Het aantal producten is gelijk aan de totale werktijd (480 min) gedeeld door de werktijd voor één product = 480/x. Dus y = 480/x.5.Ö(x-4) Bepaal nu het maximum van deze functie. LL donderdag 14 oktober 2004 Re: Wortelfunctie ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
iemand werkt minimaal 4 minuten aan een produkt. produkt kost 5 euro. hoe meer tijd je besteed aan het produkt, des te hoger de prijs. prijs=5sqrt(t-4) dit is de formule (t=4) als je 8 uur per dag werkt. bij welke werktijd per produkt zijn de inkomsten maximaal per dag. cliff Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 oktober 2004
cliff Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 oktober 2004
Je moet dus een verband zoeken tussen de daginkomsten (y) en de werktijd(x) per product. De daginkomsten zijn gelijk aan het aantal producten per dag vermenigvuldigd met de prijs van één product. Het aantal producten is gelijk aan de totale werktijd (480 min) gedeeld door de werktijd voor één product = 480/x. Dus y = 480/x.5.Ö(x-4) Bepaal nu het maximum van deze functie. LL donderdag 14 oktober 2004
LL donderdag 14 oktober 2004
©2001-2025 WisFaq