Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 28403 

Re: Parabolen met een parametervergelijking

Ik kom dan uit:
0=(-1)2+(m+1)-1+m
0=1-m-1+m
0=0m
0/0=m
En delen door 0 gaat toch niet?Dus hoe weet je m dan?
Ik doe iets verkeerd en het zal wel heel simpel zijn maar ik weet niet wat het is.

België
2de graad ASO - maandag 11 oktober 2004

Antwoord

Je doet het goed, alleen de laatste stap gaat fout.
Als je hebt staan 0.m = 0, dan mag je niet door 0 delen! Delen door 0 is onmogelijk.
Maar als je de vergelijking 0.m = 0 bekijkt, dan zie je dat de waarde van m er niet meer toe doet, want 0.m is altijd gelijk aan 0.
Dit betekent dat de parabool voor elke waarde van m door het punt (0,-1) gaat.

MBL
maandag 11 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq