\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 28229 Re: Re: Re: Re: Re: D[(5x^3 6) tan x] is dit correct? Dtan(3x-8)= (1/cos2x.(3x-8)) .D(3x-8) = (1/cos2x(3x-8)).D(3x)-D(8) =(1/cos2x(3x-8)).3 = (3/cos2x(3x-8)) jeske 3de graad ASO - zondag 10 oktober 2004 Antwoord Er staat tan(3x-8), d.w.z. de tangens van de hoek "3x-8". Je moet dus ook de cosinus van deze zelfde hoek nemen. Voor de rest is het juist. Dus 3/cos2(3x-8) LL zondag 10 oktober 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
is dit correct? Dtan(3x-8)= (1/cos2x.(3x-8)) .D(3x-8) = (1/cos2x(3x-8)).D(3x)-D(8) =(1/cos2x(3x-8)).3 = (3/cos2x(3x-8)) jeske 3de graad ASO - zondag 10 oktober 2004
jeske 3de graad ASO - zondag 10 oktober 2004
Er staat tan(3x-8), d.w.z. de tangens van de hoek "3x-8". Je moet dus ook de cosinus van deze zelfde hoek nemen. Voor de rest is het juist. Dus 3/cos2(3x-8) LL zondag 10 oktober 2004
LL zondag 10 oktober 2004
©2001-2024 WisFaq