Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 93 

Re: Werkstuk over wortels

√67600 = 260
260 · 260 = 67600

√67599 = 259,99807691596489960373457281646
259.998 · 259.998 = 66818,966004

Dit klopt natuurlijk niet omdat ik maar 3 cijfers achter de , gebruik.

Maar is het mogelijk met een truck dit getal 259.998,
67599 terug te krijgen.

Of is dit gewoon echt niet mogelijk en moet je echt grote
getallen achter de , gebruiken om 67599 terug te krijgen?

Met Vriendelijke Groet,
Martijn

GC-Mar
Iets anders - vrijdag 8 oktober 2004

Antwoord

Nee dat gaat echt niet... immers dan zou bijvoorbeeld √2 als breuk kunnen worden geschreven en dan zou √2 een rationaal getal zijn en je kunt bewijzen dat niet het geval is.

Zie Wortel 2 is irrationaal

WvR
vrijdag 8 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq