Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recurrentie en volledige inductie

Volgende maand heb ik een tentamen wiskunde met een onderdeel bewijzen. We hebben een oefen opgave gekregen om te oefenen, maar ik heb geen enkel idee wat ik hier doen moet.

Gegeven is de recurrentie an=7an-1 voor n Î met n 1 en met startwaarde a0= 42.
a) Bewijs met volledige inductie dat an= 7n+1 + 35 voor alle n Î .
b) Bewijs met volledige inductie dat 7n+1 + 35 deelbaar is door 42 voor alle n Î .

Barry
Student universiteit - dinsdag 5 oktober 2004

Antwoord

Ik neem aan dat als je geen enkel idee hebt wat je hier moet doen, je ook niet weet een bewijs met volledige inductie is.

Meer hierover vind je bijvoorbeeld op Wat is volledige inductie?

Succes

wh
dinsdag 5 oktober 2004

 Re: Recurrentie en volledige inductie 

©2001-2024 WisFaq