Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 28039 

Re: Verloop van logaritmische functies

Ok, bedankt!
Ik heb nu a berekend. Maar ik zit alweer vast.
Ik kan namelijk de vgl: ln(x)=(1/8)x2+ln(2)-(1/2) niet oplossen. Zouden jullie mij nog eens op weg kunnen helpen?

Bedankt

Joke

Joke
3de graad ASO - zondag 3 oktober 2004

Antwoord

Dat is helemaal niet nodig. Sterker, dat zou ik ook niet kunnen. Maar..........
Je weet de x-coordinaat van het raakpunt al, want die had je net berekend. (x=2)
De y-coordinaat van het raakpunt is dan f(2)=ln(2)

hk
zondag 3 oktober 2004

©2001-2024 WisFaq