Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Pythagoreïsche tripels

Zouden jullie mij aub willen uitleggen hoe je tot de formule
p2-q2, 2pq en p2+q2 komt, hoe je die kan afleiden; betreft Pythagoreïsche tripels.
Bedankt

Bert
3de graad ASO - zaterdag 25 september 2004

Antwoord

We controleren gewoon of voor u=p2-q2, v=2pq en w=p2+q2 geldt:
u2+v2=w2
Dus:
w2=(p2+q2)2=p4+2p2q2+q4
en
u2+v2=(p2-q2)2+(2pq)2=
p4-2p2q2+q4+4p2q2=
p4+2p2q2+q4
En beilo, 't klopt.

Zie Pythagorean Triples

hk
zaterdag 25 september 2004

 Re: Pythagoreïsche tripels 

©2001-2025 WisFaq