Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 27579 

Re: Vraagstuk

Bedankt voor de reactie, maar is dat tekenschema wel nodig?

Je hebt de nulpunten berekent, dus dit wil zeggen waar de afgeleide 0 is en waar die 0 is heb je een M of m.
Nu moet de x-waarde van m dubbel zo groot zijn als die van M.

Je kan dan toch zeggen : 2(-1-a) = 1-a = ... = a = -3

Kan dit misschien kloppen ?

Stef
3de graad ASO - maandag 20 september 2004

Antwoord

Dag Stef

Let op! Uw oplossing klopt, maar er is een grote MAAR aan verbonden. Immers, hoe weet jij dat het maximum bij (-1-a) hoort en niet bij (1-a) ? Stel dat het juist omgekeerd is, bekom je een andere waarde voor a:

2*(1-a)=(-1-a)
Û
a=3

Welke is nu de juiste waarde van a? (-3 of 3). Om dit te weten heb je het tekenschema nodig!

Groetjes

Igor
maandag 20 september 2004

©2001-2024 WisFaq