Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuksplitsen

Eerst en vooral alvast bedankt!

Ik heb een oefening gekregen ivm breuksplitsen maar ik geraak er maar niet aan uit
Ik heb de voorbeelden en de uitleg al bekeken op de site maar ik sla alles door elkaar.

De noemers hebben telkens een lagere graad dan de graad van de teller. Zover ben ik al maar dan weet ik echt niet meer hoe ik verder moet.

Dit is de oefening

T(x)/(x-1)(2x+1)3(x2)(x2+x+2)(x2+3)2
= A/x-1B/2x+1C/(2x+1)2D/(2x+1)3E/xF/x2ax+b/x2+x+2cx+d/x2+3ex+f/(x2+3)2

Alvast bedankt!

Jimmy

Jimmy
3de graad ASO - woensdag 15 september 2004

Antwoord

Je bent de + tekens vergeten aan de rechterzijde van het = teken. Er moet staan:
= A/(x-1) + B/(2x+1) + C/(2x+1) + enz.
Verder verwijs ik je naar de FAQ, bijvoorbeeld naar link:

Zie Breuksplitsen: voorbeeld

TvR
donderdag 16 september 2004

©2001-2024 WisFaq