Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ellips ->raaklijn

We kregen de volgende vraag:
In welk punten van de ellips E heeft de raaklijn als rico m? Geef een vergelijking van deze raaklijnen.
E - 9x2+16y2=144; m=1

Ik probeerde het volgende:
rico=1=-(9xo)/(9yo) -yo= -xo

T (raaklijn) - xox/16 + -xoy/9=1

En hoe kan ik nu verder? Als ik beide aan elkaar gelijk stel (=1) bots ik ook op een muur... ?

Dank bij voorbaat...

Sabine
3de graad ASO - maandag 13 september 2004

Antwoord

Als je weet dat x0 = -y0 en je realiseert je dat het raakpunt ook op de ellips ligt, dan moeten de coördinaten zich dus ook nog houden aan de vergelijking 9x02 + 16y02 = 144.
Combineer daarom deze twee vergelijkingen.

MBL
maandag 13 september 2004

 Re: Ellips ->raaklijn 

©2001-2024 WisFaq