Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 27138 

Re: Formule speciale cycloide

Allereerst bedankt voor de formule, het zal mijn onwetendheid zijn maar ik heb nog een vraag over de notatie methode.
Kan de coordinaat van de cycloide per graad worden aangegeven? en hoe op het moment dat het middelpunt van de ellips bv 1 graad draait wil ik de coordinaat aangeven etc

bv x = ((... x cos...)-(...x cos......))
y = ((... x sin...)-(...x sin......))

Ondertussen ga ik verder met uw formule.
m vr gr

CHRIS
Ouder - vrijdag 10 september 2004

Antwoord

Hallo, Chris.
Omdat de omtrek van de cirkel 2·$\pi$ is en overeenkomt met 360 graden, komt een boog met lengte t overeen met t·180/$\pi$ graden.
Dus u kunt alles in graden uitdrukken in plaats van in radialen door overal t te vervangen door t·180/$\pi$.
Let er wel op dat u de rekenmachine op graden zet in plaats van op radialen, als u nu met cos en sin gaat rekenen.
Pas ook op bij het differentieren: eerst differentieren en dan pas t vervangen door t·180/$\pi$.
Succes. Hennie

hr
vrijdag 10 september 2004

©2001-2024 WisFaq