Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponenten en logaritmen

Wil iemand mij misschien met de volgende vergelijking helpen?

2^(2x)-2^x = 8
log(2^(2x))-log(2^x) = log(2^3)
2log(2^x)-log(2^x) = log (2^3)
2log((2^x)/(2^x)) = log (2^3)

En dan loop ik vast want het logaritme van 1 is 0.

Gerwin
Student hbo - maandag 6 september 2004

Antwoord

Je maakt een ernstige fout in de tweede regel van je uitwerking. In regel 1 neem je links en rechts de logaritme. Maar is log(a-b) dan gelijk aan loga - logb??
Zo ja, dan ben je de ontdekker van een nieuwe stelling!
Het moet veel simpeler en zonder logaritmen worden aangepakt.
Als je 2x=t stelt, dan is de opgave om te bouwen tot t2 - t = 8 en dat is eenvoudig voor je op te lossen.

MBL
maandag 6 september 2004

 Re: Exponenten en logaritmen 

©2001-2025 WisFaq