Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 27074 

Re: Gelijkheid aantonen

kan er iets meer uitleg bij het tweede , want ik geraak er nog altijd niet . Heel erg bedankt voor het eerste !! Groetjes Lien

Lien
3de graad ASO - zondag 5 september 2004

Antwoord

Gebruik de formule tan(x-y)=[tan(x)-tan(y)]/[1+tan(x)tan(y)].
Dus
tan(5/12p)=tan(3/4p-tan1/3p)=
[tan(3/4p)-tan(1/3p)]/[1+tan(3/4p)tan(1/3p)]
Lukt het zo verder?

hk
zondag 5 september 2004

 Re: Re: Gelijkheid aantonen 

©2001-2024 WisFaq