\require{AMSmath} Goniometrische ongelijkheid Los op voor 0x2psin2x = 1/2ik heb het eerste punt x= 1/12p al gevonden en gecontroleerd met mijn GR maar het tweede punt klopt steeds niet... Wilber Iets anders - vrijdag 27 augustus 2004 Antwoord sin(2x)=1/2 2x=1/6p + k·2p of 2x=5/6p + k·2p (kÎ) (denk aan de grafiek van sinus!) x=1/12p + k·p of x=5/12p + kp (kÎ) Voor 0x2p vinden we als oplossingen: x=1/12p of x=11/12p of x=5/12p of x=15/12p. Voor de volledigheid dan ook nog maar even de grafiek. Zoals je ziet zijn er 4 oplossingen: Hopelijk helpt dat... WvR vrijdag 27 augustus 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Los op voor 0x2psin2x = 1/2ik heb het eerste punt x= 1/12p al gevonden en gecontroleerd met mijn GR maar het tweede punt klopt steeds niet... Wilber Iets anders - vrijdag 27 augustus 2004
Wilber Iets anders - vrijdag 27 augustus 2004
sin(2x)=1/2 2x=1/6p + k·2p of 2x=5/6p + k·2p (kÎ) (denk aan de grafiek van sinus!) x=1/12p + k·p of x=5/12p + kp (kÎ) Voor 0x2p vinden we als oplossingen: x=1/12p of x=11/12p of x=5/12p of x=15/12p. Voor de volledigheid dan ook nog maar even de grafiek. Zoals je ziet zijn er 4 oplossingen: Hopelijk helpt dat... WvR vrijdag 27 augustus 2004
WvR vrijdag 27 augustus 2004
©2001-2025 WisFaq