Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 26512 

Re: Vergelijkingen en ongelijkheden van de tweede graad

hallo, hier ben ik weer
Wat bedoelde u met oplossen? want ik heb het zo uitgewerkt.
-x2+9=-x+3
-x2+9+x-3=0
-x2+x+6=0
-x2+x=-6
x=3
dan klopt het toch niet als je 3 invult op de plaats van x in de formules f(x)= -x2+9 en g(x)=-x+3 want je moet 2 coördinaten uitkomen?

Nathal
2de graad ASO - woensdag 11 augustus 2004

Antwoord

Tot -x2+x+6=0 gaat het goed...
Dan verder:

-x2+x+6=0
x2-x-6=0
(x-3)(x+2)=0
x=3 of x=-2

Vul x in een van de functies in om de bijbehorende y-coördinaat uit te rekenen. Je vind dan dus 2 punten:

(3,..) en (-2,...)

WvR
vrijdag 13 augustus 2004

©2001-2024 WisFaq