Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen en ongelijkheden van de tweede graad

Goeiendag,
hoe moet je de coördinaten van de eventuele snijpunten van de grafiek van f met de grafiek van g door berekening bepalen als je gegeven hebt dat f(x)= -x2+9 en g(x)= -x+3?
Bedankt

Nathal
2de graad ASO - dinsdag 10 augustus 2004

Antwoord

Gelijkstellen en oplossen misschien?
Oplossen: -x2+9=-x+3
Vul daarna (eventuele) x-waarde in f(x) of g(x) in om de y-waarde(n) uit te rekenen.
Zou dat lukken?

WvR
dinsdag 10 augustus 2004

 Re: Vergelijkingen en ongelijkheden van de tweede graad 

©2001-2024 WisFaq