Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepalen vergelijking vlak V en W

Goedenavond,

Gegeven: V: 4x+py-2z=6 en W: px+y+z=0 P=(1,1,-1)
Gevraagd:
- Stel d(P,V) = d(P,W). Bereken p
- Stel V//W. Bereken p.
Alvast bedankt voor de hulp.
M.vr.gr.
Dirk

Dirk S
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 1 augustus 2004

Antwoord

Bij de eerste vraag zou je wellicht het volgende kunnen gebruiken:

q26365img1.gif

Invullen voor d(P,V) en d(P,W), gelijkstellen en je zou p moeten kunnen berekenen. Ik heb dat wel geprobeerd, maar het komt niet echt 'lekker' uit. Probeer 't eens!

De tweede vraag komt neer op het volgende:

q26365img2.gif

Hopelijk kan je er iets mee.

WvR
dinsdag 3 augustus 2004

 Re: Bepalen vergelijking vlak V en W 

©2001-2024 WisFaq