Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 4004 

Re: De som van twee derdemachten is weer een derde macht

33 + 43 + 53 = 63 kan wel
... en hoe zit het met a4 + b4 + c4 + d4 = e4 ??
groetjes

ruben
Iets anders - donderdag 15 juli 2004

Antwoord

Er is zelfs een vierde macht die je kan schrijven als de som van 3 vierde machten:
4224814 = 4145604+2175194+958004. Op onderstaande website kan je er meer over vinden...

Zie Gedistribueerde berekeningen

WvR
woensdag 21 juli 2004

©2001-2024 WisFaq