Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waarom lukt het mij met die 2de methode niet?

Hallo,
ik heb de integraal ò4/t dt met bovengrens 5 en ondergrens 0.5 deze integraal zou ik nu willen oplossen volgen mij kan dat op twee manieren 1) je zet die 4 voor het integraal teken en je houdt dan 1/t over achter het integraalteken. Dit lukt perfect maar het kan volgens mij ook nog op een tweede manier dit lukt mij echter niet. 2)in bereken de limiet als volgt 4INt en verder (4IN5) - (4IN0.5) met natuurlijk de absoluutstreepjes die ik hier even achterwege laat. hoe komt dat mijn eerste methode niet hetzelfde oplevert als de tweede?
Dank bij voorbaat Groeten.

Bert
Overige TSO-BSO - vrijdag 9 juli 2004

Antwoord

Je eerste manier levert op :
4 [ln(5) - ln(0.5)] = 4 x [1.60944 - (-0.69315)] = 4 x 2.30259 = 9.21036

Je tweede manier wordt :
4 x ln(5) - 4 x ln(0.5) = 6.43775 - (-2.77259) = 9.21034

Dit is toch - op een afrondingsfoutje na - toch hetzelfde.

LL
vrijdag 9 juli 2004

 Re: Waarom lukt het mij met die 2de methode niet? 

©2001-2024 WisFaq