Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25585 

Re: Oppervlakte berekenen tussen functies

hoe bereken ik dan de oppervlakte die blauw gekleurd is?
ik weet dat ik het punt moet berekenen waarop x=0, maar hoe doe ik dat? moet ik de top uitrekenen? want wat is f'(x)? ik kom er echt niet uit. Kunnen jullie me aub helpen?

Michel
Student universiteit - zondag 4 juli 2004

Antwoord

Wat heeft x=0 te maken met dat blauwe gebied?
Het lijkt me meer y=0.
En je hebt y2=x/3+3.
Dus kennelijk 0=1/3x+3.
Zou dat lukken?

Voor het rechtereindpunt van het blauwe gebied weet je y=1 en y2=1/3x+3, dus 1=1/3x+3.
Zou dat lukken?
En nu nog een integraal. Maar probeer eerst zelf maar weer eens.

hk
zondag 4 juli 2004

©2001-2024 WisFaq