Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte berekenen tussen functies

Hoe bereken ik de oppervlakte van de figuur die begrensd wordt door de parabool y2=x/3+3, de rechte y=1, de x-as en de y-as? (zonder gebruik te maken van de GRM?)

y=Öx/3+3? De 0-punten berekenen, maar dan? Of is hier een andere methode voor?
de uitkomst moet 8 zijn.

Michel
Student universiteit - zaterdag 19 juni 2004

Antwoord

De gevraagde oppervlakte is de oppervlakte van het blauwe en het groene gebied samen:
q25585img1.gif

hk
zaterdag 19 juni 2004

 Re: Oppervlakte berekenen tussen functies 

©2001-2024 WisFaq