Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25895 

Re: Re: Normale verdeling

Beste Peter,

Ik heb het door denk ik, alleen nog 2 puntjes:

Volgens mij is P(X 15,5) - P(X 14,5) niet gelijk aan
P(14,5 X 15,5) maar aan P(14,5=X15,5), dit moet ook wel want 14,5 afgerond is ook gelijk aan 15. Dit blijkt ook als je kijkt naar de twee oppervlakte's die van elkaar af getrokken worden. Klopt dit ?

Daarnaast, is de afrondingskeuze iets waar je vrij in bent? Als ik de situatie van het probleem waar ik mee bezig ben zou vinden (als aanname) dat een vraag van 14,9 gelijk is aan een vraag van 14 dan (b.v. als 14,9 mensen een appel willen kopen, kan je er toch maar 14 verkopen ???) verschuiven toch gewoon de intervallen die je moet nemen voor de continuiteitscorrectie??

Alvast bedankt,

met vriendelijke groeten,

Paul

Paul
Student universiteit - woensdag 30 juni 2004

Antwoord

Beste Paul,
Vreemd genoeg in een continue verdeling is er geen verschil tussen en
Bedenk maar dat het verschil tussen P(Xy) en P(Xy) is P(y). Echter P(y)=0 dus het verschil ook.
Waarom P(y)=0 kun je weer nalezen in de reactie op je oorspronkelijke vraag

Wat betreft je tweede punt neig ik ernaar je gelijk te geven.

M.v.g.
Peter

PHS
woensdag 30 juni 2004

©2001-2024 WisFaq