Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12534 

Re: Minimum van twee getallen in formule vorm

Dit is precies waar ik naar zocht. ALvast bedankt voor de goede tip.
Echter.... ik ben even in excel aan de slag gegaan en ben erachter gekomen dat het eigenlijk moet zijn.
als Max(x,y) = Lp(x,y) dan
Min(x,y) = 1/(Lp(1/x,1/y))
ofwel Min(x,y) = 1/((|1/x|p + |1/y|p)^(1/p))

M.Krij
Iets anders - dinsdag 22 juni 2004

Antwoord

Ja, inderdaad, iets te snel geweest. Verlies wel niet uit het oog dat je eigenlijk de limiet voor p gaande naar oneindig bekijkt en je dus niet zomaar de gelijkheid kan opschrijven. En het blijft ook opletten geblazen bij negatieve getallen...

cl
zaterdag 26 juni 2004

©2001-2024 WisFaq