Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25650 

Re: Berekening percentage, grenswaarde, gemiddelde en standaardafwijking

Hoe bereken ik de volgende sommen zonder grafische rekenmachine? (ik heb een Casio fx-82MS)

- Bereken voor de normaal verdeelde variabele V de volgende percentages.
a. P(V33,5|m=25,0 en s=9,5)
b. P(18,7V33,5|m=25,0 en s=9,5)

- Bereken voor de normaal verdeelde variabele V de grenswaarde g als:
a. P(Vg|m=250 en s=75)=12,45% (=0,1245)
b. P(Vg|m=123 en s=12)=36,43% dus P(Vg)=63,57%

- Bereken voor de normaal verdeelde variabele V het gemiddelde m als:
a. P(V5,7|m=? en s=1,2)=34,56% (=0,3456)
b. P(V950|m=? en s=123)=2,39% dus P(V950)=97,61%

- Bereken voor de normaal verdeelde variabele V de afwijking s als:
a. P(V¡Ü5,6|m=12,6 en s=?)=5,42% (=0,0542)
b. P(V999|m=863 en s=?)=29,87% dus P(V999)=70,13%

Jessic
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 juni 2004

Antwoord

Hallo Jessica,

Met de Caso fx-82MS kun je geen tabel maken voor de normale verdeling. Je moet dan in het bezit zijn van een tabel voor de standaard-normale verdeling.

Zie standaard-normale verdeling

wl
dinsdag 22 juni 2004

©2001-2025 WisFaq