\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 25540 Re: Een goniometrische vergelijking oplossen ik snap wat je doet, maar als ik verder reken: 2x+30°=60°+k·360° etc 2x= 30° / 2x=330° x= 15° / x=165° Het antwoord moet zijn: 135° Hoe komen ze hieraan en wat doe ik fout? Michel Student universiteit - zaterdag 19 juni 2004 Antwoord Zonder extra voorwaarden is er niet 1 oplossing. Bovendien zat de oplossing x=135° er toch bij? 2x+30°=60°+k·360° of 2x+30°=-60+k·360° 2x=30°+k·360° of 2x=-90+k·360° x=15°+k·180° of x=-45°+k·180° Neem k=1 bij de rechter serie oplossing. WvR zondag 20 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik snap wat je doet, maar als ik verder reken: 2x+30°=60°+k·360° etc 2x= 30° / 2x=330° x= 15° / x=165° Het antwoord moet zijn: 135° Hoe komen ze hieraan en wat doe ik fout? Michel Student universiteit - zaterdag 19 juni 2004
Michel Student universiteit - zaterdag 19 juni 2004
Zonder extra voorwaarden is er niet 1 oplossing. Bovendien zat de oplossing x=135° er toch bij? 2x+30°=60°+k·360° of 2x+30°=-60+k·360° 2x=30°+k·360° of 2x=-90+k·360° x=15°+k·180° of x=-45°+k·180° Neem k=1 bij de rechter serie oplossing. WvR zondag 20 juni 2004
WvR zondag 20 juni 2004
©2001-2024 WisFaq