Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25289 

Re: Afleiding formule inhoud afgeknotte kegel

1/3p((R2-r2)hR/(R-r)+r2h)
1/3p((R+r)hR+r2h)=

Waarom wordt hR/(R-r) bij de volgende stap gewoon hR

hR/(R-r) is toch H
H=hR/(R-r)

ji son
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 13 juni 2004

Antwoord

Heb je niet gezien dat de kwadraatjes bij (R2-r2) zijn verdwenen en er een plusteken is verschenen?
(R2-r2)hR/(R-r)=(R+r)(R-r)hR/(R-r)=(R+r)hR
Vandaar.

hk
zondag 13 juni 2004

©2001-2024 WisFaq