Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25095 

Re: Matrices schoonvegen

Bedankt voor u reactie.
Ik heb alles nog even nagekeken en ik kom er nog steeds niet uit.
het antwoord is niet zo simpel dat x=een getal, y=een getal en z=een getal. Misschien is x=.5Y en y=.8Z en z=.2x bijvoorbeeld.

Ik kom er echt niet uit. zou u mij kunnen vertellen hoe ik dit dan moet doen?

alvast bedankt

jarno
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 12 juni 2004

Antwoord

Schrijf deze drie vergelijkingen eens in de vorm:
1x-0.5y+0z=0
0x+1y-0.8z=0
-0.2x+0y+1z=0

Je krijgt dan de matrix:


hk
zaterdag 12 juni 2004

©2001-2024 WisFaq