Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25263 

Re: Loodlijn op de rechte ad

loodlijn 10*ml=-1 ml=-1/10
y-y1=m(x-x1) y=-1/10x-4/10-1/10 10y=-x-14 dit is mijn resultaat waar zit de fout die ik maak

san
Overige TSO-BSO - vrijdag 11 juni 2004

Antwoord

De lijn ab heeft als vergelijking 3y = 10x - 29 (vul de coördinaten van a en b maar in om te zien of het klopt). Het hellingsgetal van deze lijn is dus 10/3 en dús is het hellingsgetal van een loodlijn -3/10.
De loodlijn heeft daarom als vergelijking y = -3/10x + c en door de coördinaten van punt p in te vullen vind je de constante c.
Misschien heb je niet goed gelezen dat joúw lijn ab begint met y = ... en de mijne met 3y = ....
Probeer het nu nog eens om te zien of het nu wel gaat lukken. Zo niet, je weet ons te vinden!

MBL
vrijdag 11 juni 2004

©2001-2024 WisFaq